Nákupní košík Položek: 0 ks. v hodnotě: 0

E-shop

Pumpa ssací

Pumpa ssací Vzor 1888

FUNKČNÍ MODEL. Čerpá z láhve slivovicu a jiné ušlechtilé destiláty. V dárkové dřevěné krabici v sadě se skruží a 2ks nerezových kýblíků. Model je na tělese označen unikátním sériovým číslem.

Pro funkční model pumpy byl volnou předlohou první česky psaný článek Josefa Voškerušky PUMPA SSACÍ NEB NA ZDVIŽ (SAUGPUMPE) o vodních čerpadlech, uveřejněný r. 1888 v časopise Český mechanik. Zmenšený model je však především určen k čerpání ušlechtilých destilátů a tomu byla podřízena i volba materiálů, konstrukce klapek, pracovního válce a pístu. Všechny díly jsou vyrobeny z vysoce kvalitní nerez oceli 18/10  a jsou opracovány tak přesně a precizně, že pro spolehlivou funkci není třeba žádných dodatečných těsnění. To dává mechanismu značnou odolnost a dlouhodobou spolehlivost. U modelu uplatňujeme stejné technologie a postupy, které používáme při výrobě dílců pro náročná průmyslová zařízení, elektroniku a letectví.
 Modely jsou na tělese označeny unikátním sériovým číslem. Pumpu ssací Vzor 1888 lze použít na většinu běžně používaných lahví pro destiláty s otvorem hrdla 18,8 až 19,6mm.
Nedoporučujeme však použití na husté likéry typu vaječný koňak, které můžou zalepit klapky.

TECHNICKÁ DATA
Zátka: Griffkork, průměr hrdla 18,8 až 19,6mm.
Sací hadička: Silikon v potravinářské kvalitě, vnitřní průměr 3mm
Skruž (podstavec kýblíku): Nerez ocel 1.4301/ překližka buk,  průměr 80mm
Těleso pumpy: Nerez ocel 1.4301 (18/10)
Průměr pístu: 10mm
Zdvih: 24mm
Hmotnost pumpy: 0,17 kg
Balení: Dřevěná krabice 27x19x4cm, manuál CZ/GB/D
Hmotnost celé sady: 0,4kg

Kýblík (2ks)
Je vyroben z plného kusu  potravinářské nerez oceli 1.4301 (18/10).
Výška: 31mm
Objem (vnitřní ryska): 0,01 l
Hmotnost: 13g


Cena: 1780 Kč

Galerie - Pumpa ssací Vzor 1888

"Nikdo nemá kořalky bez daně páliti mimo stavení a pozemky, v nichž sám bydlí případně na nichž hospodaří."

E-shop - Mechanické modely E-shop

Mechanické modely mobilní pálenice, propagační předměty. Dárky pro muže...

Víte že v roce... Víte že...

Zajímavosti a historické souvislosti nejen o mechanických modelech a pálenicích.

Youtube videokanál - Mobilní pálenice Video kanál

Zajímavá videa a návody k modelům.

Modely mobilní pálenice jsou vyráběny v malých limitovaných sériích a jejich precizní zpracování, funčnost a použití kvalitních kovových materiálů z nich dělá zajímavý, sběrateli vyhledávaný technický unikát. Na model pálenice jsme použili kvalitní hliníkové slitiny, s černým eloxovaným povrchem, který výborně odolává korozi i vysokým teplotám.

U modelu mobilní pálenice uplatňujeme stejné technologie a postupy, které používáme při výrobě dílců pro náročná průmyslová zařízení, elektroniku a letectví. Kotlík, víko, trubice přestupníku a spirála chladiče jsou z 99,9% čisté mědi. Měď se dobře tváří a má příznivé katalycké účinky na odbourávání organických esterů a kyseliny kyanovodíkové. Pro tyto účely, jak zjistili již naši předkové, je měď tím nejvhodnějším materálem. Kotlík a víko mají ručně lapované dosedací plochy. Lopatka topeniště, hřídelky, čepy a šrouby jsou z ušlechtilé nerez oceli. Odměrka je z chemicky odolné „potravinářské“ nerez oceli. Každý model je na tělese kotliny gravírováním označen unikátním sériovým číslem.

Nitara s.r.o.
Created by Grafik-art.cz